Brillenpootjes / veren

Wanneer de brillenpootjes (ook wel veren genoemd) van uw bril gebroken zijn dan kunnen wij vaak deze pootjes na bestellen.

 

De kosten van een pootje is +/- 20% van de montuur prijs.Bij de meeste fabrikanten kunnen wij de rechter of linker poot apart bestellen, maar bij aantal fabrikanten (zoals Rayban) kunnen wij die alleen per paar bestellen.

 

Zijn de originele niet meer na te bestellen  dan kunt u kiezen voor universele pootjes die in veel gevallen passen op uw bril. Uiteraard moeten wij van te voren kijken of de pootjes passen in de  scharnier aan de kant van het montuur van uw bril, dus wij moeten altijd uw bril in de werkplaats passen en meten.

 

Één deel van het scharnier zit vast aan de brilpoot en de andere aan de kant van het montuur. 

 

Wanneer het scharnier is afgebroken aan het voorstuk  kan de breuk vaak niet verholpen worden. Maar u kunt het beste altijd even langs met uw bril komen of foto's mailen, zodat ons wij er naar kunnen kijken.

  Universele kunststof en metalen pootjes

Acetaat veren(Kunststof pootjes) €36.50 per paar

Wij maken de lengte van veren zonder extra kosten voor u op maat.

 

Deze pootjes zijn verkrijgbaar in diverse maten en vier verschillende kleuren:Zwart, donker havanna, licht havanna en transparant 

Niet alle maten zijn verkrijgbaar in alle kleuren.

 

Deze veren zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof genaamd acetaat. Acetaat is licht, maar erg stevig. Daarnaast is het grote voordeel van acetaat dat het anti-allergisch is.

 


Universele metalen pootjes/ veren  € 29.50 per paar

 

Deze metalen brillen pootjes zijn verkrijgbaar in diverse maten en vier verschillende kleuren: zwart, goud, zilver en gun. Ook zijn zij verkrijgbaar met of zonder flexscharnier. 

Niet alle veren zijn zijn verkrijgbaar in alle maten en  kleuren.

 

Deze veren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, licht, stevig en nikkelvrij.


Universele RAL/simplex veren € 29,50 per paar 

Ter vervanging van uw huidige kapotte Rayban brilveren.

Heb je een oude/bestaande Ray ban (pilot) zonnebril en zijn de veren/pootjes beschadigd of stuk dan kun je voor relatief minder geld de veren laten vervangen met RAL/simplex veren. Deze veren passen perfect op een Ray-Ban bril met een simplex uitvoering.

 

De veren zijn leverbaar in scharnier maat  0,95 (ogen) mm,  Ø 1,3 mm en 145 mm lang.

 

Wij monteren de pootjes voor u op uw bril met een kleine apktje (de bril afstellen en reinigen).zonder extra kosten.