Licht in het donker, oogverblindend

Licht in het donker kan oogverblindend mooi zijn. Betoverend zelfs! Wat heeft meer sfeer dan een ruimte die volledig is verlicht door kaarsjes, lampjes die in de grachten weerspiegelen of lichtjes in de kerstboom?

Helaas kan licht in het donker letterlijk oogverblindend zijn. Waar licht in het verkeer het doel heeft om veiligheid te bieden in het donker, ervaren er ook veel weggebruikers verblinding, weinig zicht en minimaal contrast. Wat resulteert dat zo’n 40% van de weggebruikers onzekerheid ervaart in het verkeer door slecht zicht.

Met de kortste dag in het vooruitzicht op 21 december, zullen we weer steeds meer aan het donker moeten wennen. Om gevaarlijke weg situaties die worden veroorzaakt door slecht zicht te voorkomen, is een juist gecorrigeerde bijziendheid natuurlijk super belangrijk. Voor sommigen zal daarnaast de nachtbril écht het verschil maken.

BlogNachtbril