Standaard kleurtinten 

De standaard kleuren zijn  de traditionele uni-tinten in bruin, grijs en G15 (groen/grijs) tussen de 75% en 85% donker. Dit zijn de meest verkochte standaard kleuren die geschikt zijn bij medium en fel zonlicht. Omdat de glazen kant een klaar geproduceerd worden zijn deze glazen voordeliger dan glazen die speciaal voor u gemaakt worden. Dit geld alleen voor enkelvoudige glazen. 

 

De Europese normen leggen de filterkwaliteit van een zonnebril met UV-bescherming vast met een CE-kenteken, gevolgd door een cijfer van 0 t/m 4:

0 – Bij bewolkt weer in de stad of binnen

1 – Bij gesluierde hemel met matig licht

2 – Bij mooi weer

3 – Bij hevig licht, op zee of in de bergen

4 – Bij extreem hevig licht zoals in het hooggebergte

 

Uiteraard beschermt een zonnebril tegen de zon, maar ook op bewolkte dagen bedraagt de UV-straling nog steeds 50%. Het idee dat donkere zonneglazen de ogen extra beschermen, is niet juist. 

Speciale kleurtinten  

Met verschillende gradaties in uni kleur en volop mogelijkheden voor een kleurverloop  zijn er ook functionele kleurtinten die geschikt zijn voor specifieke activiteiten. Daarnaast kunnen wij uw glazen in individuele kleuren op maat (kleur volgens monster) laten maken. Ook de fashion of fun kleuren vallen onder de speciale tinten. Dit zijn tinten in een warm oranje, roze, een zacht oranje-roze, helder blauw of een andere fun kleurentinten.

Contrastverhogende kleurtinten

Soms is het weer spelbreker die uw zicht bederft waardoor u details niet meer goed kunt onderscheiden.  Een contrastverhogende tint kan op zo’n moment een groot verschil maken en weer perspectief geven.Deze glazen reduceren specifiek licht van bepaalde golflengten voordat dit het oog bereikt, terwijl ze schittering verminderen en het contrast verhogen. 

Voordelen

• Hoog contrastrijk zicht in alle weersomstandigheden

• geschikt voor de meest uiteenlopende activiteiten en sporten

• ruime keuze voor modebewuste klanten

 

                                   Zes tinten, elk geschikt voor een specifiek weertype

Geel en Oranje

Verminderen het blauwe licht dat door het glas komt en verbeteren daarmee de diepteperceptie en verminderen schittering, terwijl ze het contrast verhogen bij bewolkt, grauw en mistig weer.

Groen

Reduceert blauw licht, zelfs op heldere dagen, voor een verhoogd contrast van de achtergrond, bijvoorbeeld een bal op het gras en zorgt voor een geweldige


Koper en bruin                                                Blokkeren blauw licht sterk voor een zeer hoog contrast en een uitstekende diepteperceptie. Perfect voor sporten waarbij scherp zicht in de verte belangrijk is en de beste keus als u een allrounder zoekt.

Paars                                                             

Vermindert blauw licht en schittering en verlevendigt uw kleur- en contrastperceptie, zelfs bij zonnig weer.

 


Contrastverhogende glazen bij  oogaandoeningen! 

Bij bepaalde aandoeningen waardoor de gezichtsvermogen aangetast is wordt vaak een contrastverhogende glazen geadviseerd.  

In tegenstelling tot zonneglazen, die zoveel mogelijk van alle licht tegenhouden, doen de contrastverhogende glazen net het omgekeerde. Deze zonneglazen laten zoveel mogelijk bruikbaar, onschadelijk licht door, en  filteren het schadelijk licht.  Uw maakt optimaal gebruik van het licht en is op het zelfde moment 100% beschermd tegen het schadelijke blauwe licht.

Gepolariseerde glazen

Ideaal bij het beoefenen van water, wintersport en autorijden.

Gepolariseerde glazen blokkeren de horizontale stralen van het licht. Daardoor nemen de glazen vervelende schitteringen weg waardoor u een prettiger en beter zicht heeft. Denk maar aan de schittering die te zien is bij de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek, de zon die op de piste schijnt tijdens de wintersport, het reflecterende zonlicht dat op het water schijnt tijdens het vissen of op een ondergrond zoals glas.                                                    Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan uw ogen.

 

Voordelen gepolariseerd glas

  • Minder schittering
  • 100% UVA en UVB bescherming voor de ogen
  • Hoger contrast
  • Duidelijkere kleurwaarneming
  • Duidelijker gezichtsveld
  • Rust aan de ogen
  • Op sterkte te maken, ook multifocaal!

Nadelen polariserend filter

  • Gepolariseerde glazen zijn iets duurder dan standaard zonneglazen.
  • Sommige producten zoals het beeldscherm van uw smartphone, laptop of navigatiescherm hebben al een polariserende functie. Wanneer u deze met een gepolariseerde zonnebril bekijkt is het wat dubbelop waardoor het beeld wat te donker wordt.

Meekleurende glazen

Meekleurende glazen  zijn heldere glazen die op licht reageren. Zodra u buiten in de zon komt, kleuren de glazen donker. Zo heeft u uw gewone en uw zonnebril in één. De  beste, meest verkochte en snelste meekleurende glazen zijn de Transition glazen. 

De voordelen van Transition meekleurende brillenglazen
U draagt  u bril elke dag, het hele jaar door, in alle weersomstandigheden en bij alle temperaturen. Voortdurend begeeft u zich in een andere omgeving. U gaat van binnen naar buiten, van de zon naar de schaduw. Hierdoor verandert u positie regelmatig ten opzichte van de zon. Deze factoren beïnvloeden de prestaties van meekleurende brillenglazen, als ook het kijkcomfort voor u als brildrager, zowel binnen als buiten. Met Transitions brillenglazen krijgt u perfect kijkcomfort in alle lichtomstandigheden.

 

Transition glazen zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, bruin en Groen

Zonneglazen met een spiegelcoating

Een spiegelcoating is niet alleen cosmetisch/ modieus,  maar ook geheel functioneel.  Zij zorgen voor een comfortabele zicht met aanmerkelijk minder reflecties. Dit verbetert het zichtcomfort, bij alle extreme lichtverhoudingen, zoals in de bergen of de sneeuw, maar ook op het strand  of tijdens sporten. 

Door de sterk reflecterende coating zijn uw ogen onzichtbaar voor anderen. De spiegelcoating wordt gecombineerd met een ontspiegeling aan de binnenzijde van het glas, wat een vermindering van reflecties en een comfortabel zicht geeft.

De spiegelcoatings zijn beschikbaar in veel verschillende, prachtige kleuren voor een fantastisch resultaat – van rood, groen en blauw tot zilver- en goudkleurig.