Een goede zonnebril voor iedereen

Een zonnebril is niet alleen een modeaccessoire, maar beschermt je ogen ook tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Vaak wordt een zonnebril geassocieerd alleen met de zomer.  Maar ook tijdens de herfst- en wintermaanden kan een zonnebril onmisbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de laagstaande zon tijdens het autorijden of aan de felle zon tijdens de wintersport op de witte sneeuw. Wanneer de zon heel laag staat, kan het je verblinden en dat levert gevaarlijke situaties op. Een goede zonnebril is dus net zo belangrijk als een gewone bril of lenzen, met name voor mensen die last hebben van lichtgevoeligheid. 

 

Voorwaarden waaraan een goede zonnebril aan moet voldoen:

  • Uiterlijk: je ogen hebben bescherming nodig, maar je wilt ook gezien worden met een mooie zonnebril, kortom het moet je ook goed staan.                       
  • De kleur: de mate hoe donker de glazen zijn of welke kleur ze hebben. Dat is afhankelijk van het doel waarvoor je de zonnebril gebruikt en de gevoeligheidsgraad van je ogen. Maar ook de keuze tussen wel of niet gepolariseerde glazen, mee-kleurend, dégradé (glazen die een overloop van kleur hebben) of moeten het op sterkte. Lees meer over diverse zonneglazen

Alle zonnebrillen bij ons in de winkel voldoen aan de eis voor maximale absorptie van uv-licht.

 

Wij verkopen onder andere onderstaande premiummerken: 

 

Goedkope zonnebrillen

Helaas beschermt niet elke zonnebril even goed tegen de zon. De glazen in de goedkopere zonnebrillen zijn over het algemeen niet voorzien van uv-bescherming, het zonnebrandmiddel voor je ogen. 

De pupillen bepalen de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt. In fel licht wordt de pupil kleiner. Er kan dan weinig licht het oog binnenvallen, waardoor we niet verblind raken. In het donker verwijdt de pupil zich en kan er zo veel mogelijk licht het oog binnenkomen. De pupil functioneert dus als lichtregelaar en wordt daarom ook wel het diafragma van het oog genoemd. 

Het gevaar van goedkope zonnebrillen zonder uv-bescherming is dat de pupillen groter worden als je een zonnebril op zet. Dat betekent dat je ogen de volle mep krijgen, doordat je ogen wijd open zijn en alle schadelijke uv-stralen binnenkomen. 

Daarnaast zijn de monturen vaak erg fragiel. In onze optiekzaak verkopen we alleen zonnebrillen van een hoogwaardige kwaliteit met 100% uv-bescherming. 

 

Zonneglazen op sterkte voor iedereen

Een goede zonnebril is net zo belangrijk als een gewone bril of contactlenzen. Alleen het doel is naast het scherp zien ook uw ogen beschermen tegen schadelijke stralen.

 

U bent brildrager en wilt een mooie zonnebril op uw eigen sterkte aankopen? Wij kunnen een mooie zonnebril op uw sterkte in de door u gewenste kleur maken. Alle zonneglazen worden geleverd met 100% Uv-bescherming.    De standaard zonneglazen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, natuurlijk zijn er ook heel veel andere kleuren verkrijgbaar, glazen met dégradé of spiegelcoating! Ook kunnen wij de glazen met of zonder ontspiegeling leveren. 

 

Geschikte monturen?

In principe zijn bijna alle monturen of zonnebrillen geschikt voor een zonnebril op sterkte. Heeft u een bestaande zonnebril die in goede conditie verkeert en goed uitziet kunnen wij daar ook uw zonneglazen inslijpen.

 

Monturen die niet geschikt zijn!

Een hele grote zonnebrillen kunnen wij geen glazen op sterkte zetten. Ook zonnebrillen uit één stuk, zogenaamde shields, kunnen niet op sterkte worden gemaakt.

 

Glasuitvoering 

Zonneglazen kunnen in enkelvoudige uitvoering voor veraf of lezen en in multifocale uitvoering voor veraf en lezen uitgevoerd worden. Maar ook in de bifocale uitvoering verkrijgbaar. 

  

Wat kost een zonnebril op sterkte?
In principe kost het kleuren (standaard) van glazen ongeveer € 15 per glas extra. Maar vaak zijn de standaard zonneglazen aantrekkelijk geprijsd. Al naar gelang uw wens voor welk type zonneglas u kiest, betaalt u vanaf € 45 (voor een standaard) tot € 75 (voor overlopende glazen) per glas, in de actieperiode. De prijs van de montuur bepaalt u zelf, dus afhankelijk van uw keuze!

 

Tijdelijke aanbiedingen

Vaak hebben wij een aanbieding van een complete enkelvoudige zonnebril voor € 149 en een complete multifocale zonnebril voor € 299  Hier gaat altijd om een zonnebril met een leuke voordelige montuur en een standaard zonneglazen. 

 

Vaste aanbieding

Koopt u naast een gewone bril meteen een complete zonnebril op sterkte dan krijgt u één glas gratis. Dit geldt niet voor de tijdelijke zonnebril aanbiedingen.

 

Lees meer over diverse mogelijkheden