Nacht brillen ofwel  Night view   

Je hebt ze vast wel eens gezien: brillen met gele glazen! Qua looks is het niet iedereen zijn smaak. Maar men kiest voor deze glazen met een andere reden. Ze hebben namelijk een werkelijke functie!

De herfst is in volle gang, de wintertijd is ingegaan en het wordt weer eerder donker. Misschien merk je dan ineens wat meer problemen op de weg. Bijvoorbeeld het ervaren van minder contrast, verblinding door tegenliggend verkeer of simpelweg slecht zicht. Wie weet zijn gele glazen voor jou ook een uitkomst!  We leggen je graag even uit hoe zo’n geel glas nou werkt.

Lampen van tegenliggers hebben vaak wit licht. Wit licht is eigenlijk een mengelmoesje van zeven kleuren volgens het kleurenspectrum van Isaac Newton: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet.

In wit licht zit dus ook blauw licht, wat in dit verhaal de boosdoener is. Het blauwe licht creëert in combinatie met wijder geopende pupillen verstrooiing op het netvlies. Oftewel er ontstaat een waasje over je zicht. Neutraliseer je het blauwe licht, dan zorgt dit voor minder verstrooiing en dus meer contrast. Hiervoor wordt een geel glas gebruikt, een contrastkleur. Deze neutraliseert het (juiste) blauwe licht wat zorgt dat er meer contrast en minder verblinding.

Het kan er zomaar voor zorgen dat je met een stuk meer zekerheid deelneemt aan het verkeer of ‘s avonds met een prettiger gevoel een ommetje maakt met de hond. Veiliger voor jou én je omgeving. We raden je wel ten zeerste aan om ook je ogen te laten controleren. Zo sluit je eventuele (onbewuste) zicht problemen niet uit. Een nachtbril zal namelijk niet de oplossing zijn voor een eventuele afwijking van het oog. Ga langs een opticien, test je ogen en bespreek of een nachtglas voor jou geschikt is.

Een nachtbril is verkrijgbaar op sterkte of zonder sterkte.  

De prijs van een nachtbril is afhankelijk van het montuur en de type glazen (alleen verte of multifocal) dat u kiest.

 

De extra kosten voor deze gele glazen, de kleur die het contrastverhogende effect van de nachtbril veroorzaakt heeft is  €35 per paar. 

 


Deze voordelige nachtbril zonder sterkte met een goede prijs-kwaliteitsverhouding  is geschikt voor mensen die geen correctie bril dragen.

 

De montuur is gemaakt van koper legering en is voorzien van flex scharnieren.

De glazen zijn van polycarbonaat materiaal. 

 

Maat 53     Neusbrug 16     Veerlengte 135

 

Prijs € 17.55


De overzetbril met nacht glazen is een nachtbril die je over je “normale” bril op sterkte heen kunt opzetten.Dit is een voordeligere optie dan een nachtbril op sterkte. Zo kun je met een overzetnachtbril jouw “gewone” bril in een handomdraai omtoveren naar een nachtbril op sterkte. Dit kun je ook als gewone nachtbril gebruiken als je geen bril drager bent.

 

Deze brillen zijn in diverse maten, kleuren en modellen leverbaar. 

Prijs varieert tussen 35 en 50 euro.


Nachtview voorhanger

 

Night vieuw voorhanger is het voordeligste oplossing voor een nachtbril. De voorhangers kun je op je bril klemmen. 

Het is verkrijgbaar in opklapbaar en niet opklapbaar uitvoering. Ook zijn de opklapbare uitvoering verkrijgbaar in gewone en slanke constructie.

De Kleur van het voorhanger is 35% geel, polariserend , geeft 100 % UV bescherming en is op maat knipbaar(naar de vorm van uw bril).

 

Het wordt geleverd inclusief etui en microvezeldoekje

Prijs 

Nightview voorhanger  opklembaarvoor metalen monturen, polariserend geel  € 37.15

Nightview voorhanger  opklembaarvoor metalen kunststof , polariserend geel  € 37.15

Nightview voorhanger  opklapbare,  polariserend geel  € 28.10 

Nightview voorhanger, slanke constructie,  opklapbare  polariserend geel   € 33.15