Contactlensaanpassing

Voor het eerst contactlenzen? Heeft u al besloten om contactlezen te dragen dan beginnen wij  altijd met het vooronderzoek. Contactlenzen vragen een specifieke professionele oogmeting, aanpassing, instructie, controle, advies en nazorg. Lenzen komen in onmiddellijk contact met uw ogen daarom  het is belangrijk voor de gezondheid van uw ogen hierin een deskundig begeleiding te krijgen. 

 

Daarna volgt een degelijke oogmeting en keratometrie (meting van de kromming/bolling van de hoornvlies).

De lenzen moeten goed passen bij de bolling van in uw ogen. Zitten de lenzen te strak, dan blokkeert dat doorspoeleffect van de traanvocht  tussen de lens en het oog. En er komt te veel spanning  in het materiaal van de lens, dat leidt tot slechtere optische kwaliteit van de lens. Ook de hoornvlies kan hierdoor beschadigd worden. Maar het moet ook niet te los zitten waardoor het niet goed centreert. Kortom voor de comfort en gezondheid van uw ogen moeten de lenzen perfect passen, centreren en bewegen.

 

Door een goede onderzoek kunnen wij met de hierboven genoemde parameters en volgende gegevens beoordelen of uw ogen in aanmerking komen voor contactlenzen. Dit zijn belangrijke parameters en gegeven om de juiste lens te vinden en het correct gebruik aan te leren.

     De traanvocht kwaliteit en productie, de diameter van de lens , de toestand van de hoornvlies en de algemene               gezondheid van het oog.                  

Indien uw ogen geschikt zijn  voor contactlenzen dan kijken wij  welke type lenzen bij u het beste passen; zachte of vormstabiele) lenzen  en welke materiaal?   

 

De keuze  is afhankelijk van uw ogen (de kwaliteit en de hoeveelheid traanvocht, de conditie van de oogleden, beschadigingen en de vorm of bolling van je hoornvlies). Uiteraard zijn uw wensen, persoonlijke situatie en levensstijl  ook bepalend voor de uiteindelijke keuze. Verder bepreken wij uitgebreid over de onderhoud, hygiëne en alle “do's en don'ts” . 

 

Controle na een proef periode:                                                                                                                                      Na ongeveer een week  dragen van de aangemeten lenzen voeren wij een controle uit en beoordelen wij de beweging, centrering, comfort en kijken wij de gezondheid van de ogen met de lens in. Pas als alles goed is bestellen wij voor u de definitive lenzen. Uiteraard staan we ook na de aanschaf van de lenzen klaar om u te helpen!

 

                                               Contactlensheraanpassing

Draagt u al  contactlenzen maar verandert sterkte of zitten de lenzen niet meer goed? Dan moeten wij de lenzen opnieuw aanpassen. Een heraanpassing is in wezen hetzelfde als aanpassing  maar de instructie voor het dragen wordt achterwege gelaten. Ook het zoeken naar de juiste type lens en de uitleg over de do's en don'ts”  is niet van toepassing. De kosten van de heraanpassing is hierdoor lager dan aanpassing. Het is voor bestaande klanten wel gratis/service.

U komt voor de heraanpassing zonder de contactlenzen in  zodat alles opnieuw aangemeten kan worden.