Zit uw bril niet helemaal lekker? 

                                       Laat ‘m bij ons goed afpassen!

Zakt jouw bril af? Er is bijna niets vervelender dan een bril die steeds afzakt. Je moet met je handen  dan constant je bril terugduwen. Je wordt afgeleid en geïrriteerd. Wat kun je dan doen als je bril steeds van je neus zakt? 

 

Een afzakkende bril is vaak het gevolg van een verkeerde en of geen afstelling. 

 

Als je bij ons een bril aanschaft wordt jouw bril goed afgesteld zodat de bril comfortabel op jouw neus en achter de oren zit. Ook is het belangrijk dat de zijkanten niet tegen jouw slapen duwen of te los zit. Vaak maakt men een fout door de pootjes strak tegen de slaap te buigen om afzakkende bril te voorkomen. Als de veren/brillenpootjes strak tegen de slaap zitten dan duwt de bril zichzelf namelijk omhoog en zakt deze vervolgens naar beneden.

 

Na een tijdje kan een bril door verkeerd gebruik, op en af zetten of ongelukjes niet meer comfortabel zitten doordat jouw bril  afzakt, klemt of scheef zit?  Dan bent je altijd van harte welkom en wij geven jouw montuur een perfecte passing, zodat je bijna vergeet dat je een bril draagt. Deze gratis service is voor levenslang. 

                                                                     

                                                               Anti-slip Hulpmiddelen

Wat als jouw bril goed afgesteld is maar toch afzakt? Dan kun je een anti-slip hulpmiddelen gebruiken om te voorkomen dat je bril afzakt of nog strakker op de neus zit tijdens het sporten en/of activiteiten met (intensieve) bewegingen. 

 

                                              Uw bril die elders gekocht is?  

Helaas komt het vaak voor dat brillen on-afgesteld geleverd worden. Vaak gaat het  om aan- en verkoop op afstand. Maar ook  zijn er nogal wat opticiens die door de drukte de bril zo afleveren, slordig zijn met het afpassen van monturen of geleverd wordt door "winkel jongens of meisjes" die geen kaas van gegeten. Dit heeft tot gevolg dat een bril niet lekker zit, niet prettig kijkt of hierdoor verschillende klachten ontstaan zoals hoofdpijn. 

 

Voor  "nieuw" brillen die slordig  of nooit afgesteld zijn vragen wij € 15,-. U kunt met aantoon van de bon drie maanden lang terug komen als de bril nog niet comfortabel zit. 

 

Voor brillen die bij een "echte opticien" gekocht zijn en bij het afleveren goed afgesteld waren maar na een tijdje door gebruik niet meer goed zitten doen wij het afstellen als service, dus gratis.   

 

                                  Tips voor het onderhouden van uw bril

Tip 1.

Gebruik altijd uw beide handen om de bril op of af te zetten. Dit voorkomt dat de bril onnodig verbuigt.

 

Tip 2.

Wanneer u de bril ergens tegenaan gestoten hebt, kan het zijn dat deze niet helemaal lekker zit. De bril moet dan worden bijgesteld. U kunt dit beter niet zelf doen, uw opticien heeft de juiste instrumenten en een ruime ervaring om de pasvorm van de bril weer te herstellen.

 

Tip 3.

Komt u regelmatig bij ons langs voor een kleine onderhoudsbeurt. We stellen de schroeven, passen de bril eventueel opnieuw af en reinigen de bril grondig. Eventuele defecten sporen we sneller op en kunnen eventueel maatregelen nemen.

 

Tip 4.

De coating is niet goed bestand tegen langdurige aanraking met zweet, huid en/of haar. Dat werkt op den duur verzurend en veroorzaakt snellere slijtage. Hetzelfde geldt voor toiletartikelen zoals crème, aftershave of eau de cologne. Wanneer een montuur niet goed past, kunnen de glazen de huid raken met alle gevolgen van dien. Als uw bril is vervormd of om een andere reden niet goed (meer) past, komt u dan bij ons langs om deze opnieuw te laten afstellen.