Multifocale glazen

Als u op elke afstand  wilt zien en  de verte- en de leesbril in één wil hebben is een multifocale bril de ideale oplossing. Zo kunt u met één bril weer op alle afstanden  zien!  U hoeft dan de verte en lees bril niet steeds op en  af zetten. Dat is één van de meest irritante dingen als u twee aparte brillen heeft.  Daarnaast vergeet u uw leesbril nooit meer om mee te nemen, want het zit al in de glazen in verwerkt.

 

Let op: een multifocale bril is vaak of bijna altijd niet geschikt voor een computer. In een multifocaal glas zijn

er heel veel verschillende sterktes voor verschillende afstanden verwerkt. De sterktes gaan stapsgewijs van veraf  naar dichtbij. De afstand waarop u het beeld op het scherm ziet is dus eigenlijk maar een heel klein gebied  in het glas. Het midden stukje heeft het meest vertekening aan de zijkant van u zicht. Hierdoor ziet u minder goed en zit u in de verkeerde houding voor de computer, waardoor er klachten ontstaan.

 

Kijkt u met een computerbril dan ziet  u op de lees- en computerafstand over bijna de hele breedte van het glas scherp, en zitten de juiste sterkte  op de juiste plek/hoogte. Dit zorg ervoor dat u niet steeds hoeft te zoeken. Zo zit u ontspannen achter de computer, wordt u minder snel moe en verdwijnen de nek en andere klachten.

 

In tegenstelling tot veel andere collega opticiens werken wij met bijna alle fabrikanten en/of merken. Zo kunnen wij bij uw budget passende type glas adviseren. 

 

Meer over Variliux  of  Kokak Lens