Clip-on zonnebril

Een clip-on "zonnebril" is als het ware een zonnebril zonder potjes die op een gewone bril kan worden geklemd aan de hand haakjes. Een clip-on klemt zich met behulp van vier haakjes, twee aan elke kant van de bril. Ook zijn er varianten die met behulp van een magneet kunnen worden geklikt.

 

Clip-on zonnebrillen werden rond de jaren 40 veel gebruikt in het leger, om de ogen van militairen in het veld te beschermen tegen de zon. Het was echter de legendarische acteur James Dean die er in de jaren 50 voor zorgde dat de clip-op zonnebrillen populair werd bij het grote publiek.

 

Het is niet altijd handig om 2 brillen (een gewone bril en een zonnebril op sterkte) mee te nemen. De clip-ons zijn zeer licht in gewicht, eenvoudig in gebruik en  nemen weinig ruimte in als je deze wilt opbergen in de bijbehorende etuitje van ongeveer 1 cm dik.

 

Bij Cornea Optiek in Purmerend kun je terecht voor de aanschaf van een standaard clip-ons maar ook voor een clip-on die op maat gemaakt wordt voor jouw bestaande of nieuwe bril.

 

                                 Een perfect passende clip-on zonnebril op maat

Clip-on op maat past qua grootte, vorm en kleur perfect op jouw bril op sterkte. Met op maat gemaakte clip-ons kun je de montuur kleur als de glaskleur zelf bepalen. 

 

De Clip-on montuur randen zijn gemaakt van nikkelvrij Monel en zijn verkrijgbaar in maar liefst 10 kleuren: antiek goud, antiek grijs, mat goud, zwart, mat zwart, roestbruin, gevlekt (mat goud met op sommige plekken roestbruin), rood, groen en blauw. Wilt je andere kleuren dan deze tien standaard kleuren dan kunt u kiezen uit één van de RAL-kleuren tegen een meerprijs. Ook rodineren en doubleren (14K,18K of 24K) behoort tot de mogelijkheden (duurt 2-3 weken). 

 

De glazen worden gemaakt van Cr-39 of Polycarbonaat materiaal in de kleuren bruin, grijze of groen (inclusief UV-blok). Tevens bieden wij diverse glasmogelijkheden zoals Zeiss Skylet en gepolariseerde glazen. Voor afwijkende glaskleur geldt een toeslag. 

 

Een op maat gemaakte clip-on wordt op basis van jouw montuur gemaakt. Het beste is om die gelijktijdig met de nieuwe bril te bestellen, dan zijn beide gelijktijdig klaar. Indien je voor jouw bestaande bril een clip-on wilt laten maken dan hebben wij  jouw bril een paar dagen nodig om een mal voor te maken.  

 

Om de clip-on te vervaardigen bij fabriek is er een week voor nodig. De clip-on kan zaterdag geleverd worden als de jouw bril uiterlijk maandag bij ons geleverd wordt.