Clip-on zonnebril

Een clip-on "zonnebril" is als het ware een zonnebril zonder potjes die op een gewone bril kan worden geklemd aan de hand haakjes. Een clip-on klemt zich met behulp van vier haakjes, twee aan elke kant van de bril. Ook zijn er varianten die met behulp van een magneet kunnen worden geklikt.

 

Clip-on zonnebrillen werden rond de jaren 40 veel gebruikt in het leger, om de ogen van militairen in het veld te beschermen tegen de zon. Het was echter de legendarische acteur James Dean die er in de jaren 50 voor zorgde dat de clip-on zonnebrillen populair werd bij het grote publiek.

 

Het is niet altijd handig om 2 brillen (een gewone bril en een zonnebril op sterkte) mee te nemen. De clip-ons zijn zeer licht in gewicht, eenvoudig in gebruik en nemen weinig ruimte in als je deze wilt opbergen in het bijbehorende etuitje van ongeveer 1 cm dik.

 

Bij Cornea Optiek in Purmerend kun je terecht voor de aanschaf van een standaard clip-ons maar, ook voor een clip-on die op maat gemaakt wordt voor jouw bestaande of nieuwe bril.

                                                        Klik op de afbeelding voor meer informatie